În zilele de 20 şi 22 mai au avut loc la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti, primele două ateliere organizate de Punctul Naţional de Contact Scientix din România.
Atelierele, adresate studenţilor şi cadrelor didactice ce predau discipline STEM, şi-au propus să creze un spaţiu de împărtăşire a bunelor practici în domeniul predării ştiinţelor în învăţământul preuniversitar.
Primul dintre ele, cu titlul "Education First in Scientix", a avut ca grup ţintă cadrele didactice din învăţământul primar şi preşcolar precum şi studenţii care se pregătesc pentru aceste cariere. Invitaţii au fost cadre didactice cu experienţă în domeniu, precum şi dezvoltatori de aplicaţii software educaţionale. Pornind de la ideea că educaţia pentru ştiinţe în mediul online prezintă un grad înalt de atractivitate astăzi, atât pentru copii şi tineri (elevi, studenţi), cât şi pentru educatori (cadrele didactice, animatori), proogramul a inclus o prezentare a proiectului Scientix, exemple de activităţi aplicative de educaţie pentru ştiinţe în învăţământul primar, precum şi prezentarea de instrumente pentru predarea STEM cu ajutorul jocurilor şi resurselor educaţionale digitale.
Cel de al doilea atelier, intitulat "Educaţia pentru ştiinţe în medii alternative", a avut că punct iniţial ideea că educaţia non-formală este un element important din mediul de formare al unei persoane, iar acest lucru începe să devină din ce în ce mai apreciat şi susţinut, atât de autorităţi cât şi de profesori şi de părinţi. El si-a propus să descopere actori din educaţia non-formală, compania FasTracKids, cât şi experienţa în dezvoltarea şi integrarea de conţinut ştiinţific în programele educaţionale a specialiștilor de la firma Insoft. Iubitorii de descoperire şi noutate, pasionaţii de noi experimente şi curioşii au avut parte de o întâlnire inedită şi spectaculoasă cu cei de la FasTracKids care au demonstrat cum putem realiza educaţia STEM altfel decât cu creionul şi coala de hârtie.
Vă așteptăm alături de Scientix pentru noi descoperiri și la următoarele evenimente!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.