CommNet a început ca o reţea menită a facilita comunicarea proiectelor de cercetare in domeniul alimetarde cercetare finanţate de CE. Pe parcursul anului trecut, reţeaua a crescut, iar acum include proiecte în domeniile agriculturii, silviculturii, pescuitului și biotehnologii.
CommNet este o reţea de proiecte de cercetare în bioeconomie, din cadrul UE. Obiectivul său este de a facilita popularizarea rezultatelor cercetării în bioeconomie, din cadrul UE, în rândul publicului larg şi al grupurilor-ţintă, precum industria de profil, factorii de decizie, mass-media şi, cu precădere, tinerii. Commnet operează pe diferite niveluri, de la pregătirea de producții audio-vizuale mass-media, crearea de materiale educaționale pentru școli, şi până la facilitarea comunicării între cercetare şi mediul de afaceri.
Tematica abordată de proiect este:
- alimentele
- piscicultura
- agricultura
- biotehnologia.
Una dintre direcţiile pe care s-a axat proiectul a fost educaţia şi sensibilizarea elevilor din învăţământul primar şi secundar. Principalele activităţi şi servicii sunt:
- Trusa FAB, care cuprinde materiale educaţionale pe teme de bioeconomie, destinate elevilor de 5-16ani, publicate pe site şi disponibile în şase limbi.
- un flux constant de peste 30 de articole de ştiri, axate pe secţiunea de proiecte a reţelei CommNet.
- un număr de seminarii de formare cu participare directă, axate pe gândire strategică, planificare şi dezvoltare.
Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană, Programul Cadru 7. Consortiul Commnet constă dintr-un număr de organizații de renume care operează la nivel european, cu o vastă experiență în mass-media, formare, educație și comunicare în afaceri. Partenerii implicati sunt:
- ie Bremerhaven, www.ttz-bremerhaven.de
- PRACSIS, www.pracsis.be
- The British Nutrition Foundation, www.nutrition.org.uk
- Minerva Ltd., www.nutrition.org.uk
- GEIE, www.youris.com
Engage
Obiectivul principal al proiectului ENGAGE este să aprofundeze cunoştinţele de cercetare şi inovare responsabilă (RRI) ale profesorilor care predau ştiinţe. ENGAGE se concentrează pe o metodologie bazată pe cercetare, care oferă eleviilor posibilitatea de auto-exprimare și responsabilitatea de a obţine decizii informate.
Obiectivul principal al proiectului ENGAGE este să aprofundeze cunoştinţele de cercetare şi inovare responsabilă (RRI) ale profesorilor care predau ştiinţe. Proiectul este structurat pe mai multe etape, pentru care se oferă următoarele instrumente:
- materiale didactice, cursuri şi ateliere online, precum şi o comunitate online a cadrelor didactice
- o trusă de instrumente pentru experţi, care conţine exemple, explicaţii şi activităţi de promovare a învăţării eficiente în rândul elevilor
- proiecte deschise, care îi pun pe profesori şi elevi în legătură cu oamenii de ştiinţă, pentru a crea parteneriate şi a promova RRI.
Grupul-ţintă cuprinde autorităţi educaţionale, factori de decizie, cercetători, elevi de ciclu secundar, profesori, profesori stagiari. Temele abordate sunt: Biochimie, Biologie, Biomedicină, Biotehnologie, Chimie, Ecologie, Energie, Ştiinţele mediului, Tehnologia informaţiei, Microtehnologie, Nanotehnologie, Tehnologie nucleară, Fizică, Tehnologie.
Consorțiul include 14 instituții din 12 țări, cu o vastă experiență în cercetări legate de ştiințele educației și cercetării și inovare responsabilă, în special în formarea cadrelor didactice și proiectarea curriculum-ului.
Partenerii au, de asemenea, rețele extinse, care vor fi utilizate pentru a multiplica implicarea părților interesate și a impactului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.