marți, 21 iulie 2015

PUŢINI UTILIZATORI DE INTERNET DEŢIN COMPETENŢE DIGITALE

Deşi 79% dintre europeni folosesc internetul în mod regulat, doar 12% dintre ei susţin că ştiu să-l folosească la capacitate maximă. Cu toate acestea, potrivit unui nou raport Eurostat, alfabetizarea digitală cunoaşte un parcurs ascendent în Europa.
Potrivit concluziilor acestui raport, orice salt al nivelului de competenţe TIC este, de obicei, însoţit de o creştere a numărului de conexiuni la internet în bandă largă, atât în mediul de afaceri, cât şi gospodării. Cu toate acestea, doar jumătate dintre cei ce fac parte din „generaţia nativilor digitali” au declarat că sunt în stare să rezolve probleme complexe în mediul tehnologiei ubicue. Raportul subliniază însă importanţa competenţelor TIC pentru edificarea unor economii incluzive, inteligente, bazate pe dezvoltare durabilă, făcând astfel legătura cu realizările şi priorităţile agendei EU2020.
Participanţii la acest studiu au fost rugaţi să-şi evalueze capacitatea de a efectua şase sarcini legate de internet, cum ar să folosească motoarele de căutare, să trimită e-mail-uri cu anexe, să construiască pagini web sau să efectueze apeluri telefonice digitale. Persoanele care au declarat că pot îndeplini doar una sau două sarcini au fost asociate unui nivel scăzut de competenţe. Circa 20% dintre participanţi au declarat că nu folosesc deloc internetul.
Raportul mai evidenţiază faptul că, la capitolul alfabetizării digitale, Europa încă mai înregistrează diferenţe majore între regiuni. 40% din populaţia României şi Bulgariei nu foloseşte internetul. La polul opus se situează statele nordice, cu sub 10% din populaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.