marți, 21 aprilie 2015

ESERO – BIROUL EUROPEAN DE RESURSE PENTRU EDUCAŢIA SPAŢIALĂ

Proiectul „Biroul european de resurse pentru educaţia spaţială (ESERO)" este principalul mijloc prin care ESA sprijină comunitatea învăţământului primar şi secundar din Europa.
ESERO apelează la teme spaţiale şi la fascinaţia autentică pe care o manifestă tinerii pentru spaţiu pentru a aprofunda gradul de alfabetizare şi competenţă al elevilor la disciplinele STEM. De asemenea, proiectul ESERO evidenţiază aplicaţiile acestora în domeniul spaţial şi aduce în atenţia publicului ţintă gama variată de cariere ce pot fi clădite în domeniul spaţial.
Utilizând contextul spaţial pentru a face predarea şi învăţarea disciplinelor STEM mai atractivă şi mai accesibilă, elevii se simt în largul lor în domeniile ştiinţifice. Activităţile ESERO contribuie la apropierea disciplinelor STEM de elevi, demolând falsa concepţie că ştiinţa este doar pentru genii. Spaţiul devine nu doar o sursă de inspiraţie şi visuri, ci şi o componentă a vieţii moderne.
Anual, ESERO organizează o serie de sesiuni de formare naţionale sau regionale, adresate profesorilor din învăţământul primar şi secundar. Aceste activităţi sunt oferite în colaborare cu parteneri naţionali activi în educaţia STEM. Acolo unde este posibil, cursurile de formare sunt acreditate, fiind incluse în programul de formare continuă.
ESERO foloseşte şi diseminează resurse didactice ESA/ESERO, despre spaţiu, existente şi proiectează altele noi, adaptate la programele naţionale. În măsura posibilităţilor, se folosesc date spaţiale şi metodologii ştiinţifice reale, beneficiind de sprijinul unor personalităţi precum specialişti în ştiinţe spaţiale sau chiar astronauţi.
Proiectul ESERO contribuie şi la sensibilizarea tinerilor cu privire la programul spaţial european şi la importanţa acestuia pentru societatea şi economia modernă.
Persoană de contact: ESERO, Email: education @ esa.int. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.