marți, 11 noiembrie 2014

EDUSCIENCE: IMPROVING STUDENTS' COMPETENCES IN SCIENCE AND MATHEMATICS BY EMPLOYING INNOVATIVE METHODS

Proiectul EDUSCIENCE oferă o platformă inovatoare de e-learning, asistenţă metodologică pentru profesori şi excursii de studiu, în cadrul programului naţional polonez de monitorizare ştiinţifică a mediului.
Obiectivele sale principale sunt:
  • să stimuleze interesul elevilor faţă de ştiinţele naturale, matematică, informatică, tehnică şi limbi străine;
  • să îi ajute pe elevi să-ţi îmbunătăţească abilităţile de identificare şi definire a metodelor şi problemelor de cercetare, facilitându-le participarea la procesul autentic de cercetare;
  • să încurajeze elevii să-şi utilizeze competenţele TIC în procesul de învăţare graţie metodelor de e-learning;
  • să stimuleze interesul fetelor faţă de ştiinţele naturale şi matematică cu ajutorul unor modalităţi de promovare a educaţiei ştiinţifice diferenţiate în funcţie de gen.
EDUSCIENCE a fost testat timp de doi ani şcolari (octombrie 2012 – iunie 2014), în 250 de şcoli poloneze alese aleatoriu din toate nivelurile de educaţie, şi este disponibil tuturor profesorilor şi elevilor din şcolile poloneze, începând din 2014.
Proiectul cuprinde, de asemenea, un plan de evaluare. Acesta îşi propune să evalueze dacă participarea la proiect a contribuit la consolidarea competenţelor de matematică, ştiinţe naturale şi inginerie ale copiilor şi adolescenţilor.
Rezultatele principale ale cercetării demonstrează stimularea gândirii analitice şi sintetice a elevilor, îmbunătăţirea competenţelor lingvistice graţie utilizării terminologiei în engleză şi consolidarea bagajului lor de cunoştinţe şi competenţe la disciplinele matematică, biologie, informatică, geografie, chimie şi fizică.
Platforma de e-learning a proiectului cuprinde lecţii de fizică, matematică, biologie, informatică, geografie, chimie şi fizică şi a fost concepută de profesorii Academiei Poloneze de Ştiinţe.
Platforma de e-learning oferă profesorilor un instrument unic: circa 15.000 de materiale finite (inclusiv imagini, filme, animaţii, texte, cuvinte încrucişate, diagrame, seturi de întrebări şi experimente), posibilitatea de a crea propriile materiale (pe baza celor existente), o gamă variată de instrumente (jocuri, materiale interactive, lecţii, eurigrame, programe educaţionale şi transmisii online de la diverse observatoare ale Academiei Poloneze de Ştiinţe) şi asistenţă metodologică modernă.
Fiecare program digital creat cuprinde metode de lucru cu elevii moderne şi eficiente, create în cooperare cu Colin Rose, expertul în educaţie al guvernului britanic. Materialele digitale elaborate sunt compatibile cu tablele multimedia, ceea ce face procesul de învăţare foarte atractiv pentru şcolile implicate în proiect.
Profesorii şi elevii pot participa, de asemenea, la activităţi de monitorizare meteorologică destinate elevilor sau la ore de curs organizate de diverse observatoare din Polonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.