sâmbătă, 28 octombrie 2017

Club virtual de stiinta pentru elevi

Elevii au ocazia să se înscrie în clubul virtual de știință StarT GoEdu!, în cadrul căruia pot observa și desfășura experimente legate de domeniile lor de interes.
Cluburile virtuale își vor începe activitatea pe 26 octombrie 2017, cu o sesiune de cinci zile despre matematică. Vor urma apoi alte cinci sesiuni: „natură și mediu înconjurător”, „bunăstare”, „stele și spațiu”, „cămin, cultură și dimensiunea internațională” și „tehnologia din jurul nostru”. Aici puteți citi programul complet și vă puteți înscrie.
Deși tematica cluburilor se adresează elevilor din clasa a III-a până într-a VII-a, oricine poate participa la activitățile grupurilor. Cluburile virtuale sunt o inițiativă a proiectului StarT, coordonat de LUMA-Centre din Finlanda.


Proiectul StarT promovează învățarea prin colaborare, sprijinind eforturile comunităților educaționale de a implementa învățarea interdisciplinară, bazată pe proiecte. În cadrul StarT, elevii derulează proiecte legate de știință, matematică și tehnologie. Proiectele sunt circumscrise celor șapte teme StarT: viața cotidiană, natura și mediul, programarea și robotica, stelele și spațiul, jucăriile mobile, tehnologia din jurul nostru și bunăstarea generală.
Obiectivul principal al StarT este de a implementa o modalitate de lucru și gândire StarT, nouă, interdisciplinară, bazată pe colaborare, care să evidențieze învățarea bazată pe proiecte și colaborarea activă din cadrul comunității educaționale. StarT combină învățarea bazată pe interogare cu cea bazată pe proiecte, apelând la o abordare interdisciplinară. De asemenea, folosește tehnologiile moderne, precum și alte medii de învățare din afara spațiului școlar.
În plus, StarT promovează o abordare bazată pe preocupări a științei și matematicii în școli, grădinițe, precum și în diverse grupuri specializate în activități extracurriculare și familii. De asemenea, promovează interesul fetelor față de știință, tehnologie și matematică grație metodelor de lucru creative și contextelor fascinante.
StarT este un proiect pe termen lung, care se organizează anual. Aici vă puteți înscrie pentru a lua parte la proiectul StarT.
Proiectul sau activitatea dumneavoastră poate fi, spre exemplu:
  • un studiu de mică amploare sau un sondaj de mare amploare;
  • un joc, o simulare sau o animație;
  • o piesă de teatru sau un musical;
  • o jucările mobilă sau o operă de artă;
  • o aplicație sau un robot;
  • o tehnologie.
Aveți libertatea de a vă alege tema proiectului. Singura condiție de participare este ca acesta să demonstreze o anumită legătură cu știința sau matematica și cu temele StarT, care sunt următoarele:
  1. matematica de zi cu zi
  2. natura și mediul înconjurător
  3. programarea și robotica
  4. stelele și spațiul
  5. jucăriile mobile
  6. tehnologia din jurul nostru
  7. bunăstarea (sănătatea, alimentația, activitatea fizică).
Acest document vă oferă mai multe detalii despre criteriile de evaluare a proiectelor.
Evaluarea proiectelor
Evaluarea activității de proiect se axează pe creativitate, idei inovatoare, munca în echipă, precum și pe modul general de prezentare.Un alt aspect care afectează evaluarea este modul în care elevii se raportează la propriile proiecte. Aceștia vor trebui să evidențieze ce au învățat pe perioada de desfășurare a proiectului și cum consideră ei că s-au descurcat.
Evaluarea bunelor practici conform rapoartelor online
În momentul evaluării bunelor practici semnalate de școli, se va pune accentul atât pe cooperarea dintre profesori, cât și pe cea cu alte persoane. Juriul caută și modalități inovatoare de a implementa proiecte și chiar târguri StarT organizate în școli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.