joi, 7 septembrie 2017

Cursuri online în această toamnă

Pentru că, odată cu venirea toamnei, revine și pofta multora dintre noi de a învăța lucruri noi și a-și lărgi orizontul profesional, vă recomandăm câteva cursuri la care vă puteți înscrie în perioada următoare. 

1. Al treilea curs de formare a ambasadorilor Scientix 

Scientix organizează a treia ediție a cursului de formare a ambasadorilor Scientix, curs destinat profesorilor de discipline STEM interesați să devină membri ai Comitetului de profesori Scientix până în ianuarie 2019.
Candidaţii ideali vor fi profesori dinamici, motivaţi şi creativi, care doresc să-şi pună amprenta asupra predării ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii în ţările lor.
Principalul obiectiv al cursului este de a-i familiariza pe profesori cu instrumentele și activitatea Scientix, precum și de a-i ajuta pe profesorii STEM din întreaga Europă și nu numai să obțină informații și să dobândească abilitățile și competențele care ar putea contribui la dezvoltarea lor profesională.
Participarea la cursul online este gratuită. Ediția actuală se va desfășura între 02 octombrie și 04 decembrie 2017. Numărul de locuri este limitat la 300 de participanți pe ediție. În cazul neocupării locurilor, începerea cursului poate suferi amânări. Participanţii vor fi selectaţi din rândul celor care se înscriu prin intermediul formularului de mai jos, luându-se în calcul ordinea înscrierii şi o distribuţie echitabilă între ţări.
Formularele de candidatură trebuie trimise până miercuri, 20 septembrie 2017
Mai multe detalii aici

2. Cursuri pe platforma Teacher Academy din cadrul School Education Gateway 

Platforma Teacher Academy din cadrul School Education Gateway organizează, pentru a doua oară, cursul online, deschis, cu participare masivă (MOOC) „Tranziția la matematica 2.0”. Înscrierile au început deja, iar cursul va începe oficial pe 18 septembrie și se va încheia pe 8 noiembrie 2017, desfășurându-se pe School Education Gateway. Probabil că mulți profesori își aduc aminte de acest curs din toamna anului 2016, când a fost organizat în premieră și a atras sute de profesori, care s-au familiarizat cu diverse metode originale de predare-învățare a matematicii.

În această toamnă, Teacher Academy mai oferă alte patru cursuri. Cursurile despre „Competențe pentru școala secolului XXI” și „Integrarea învățării bazate pe proiecte în activitatea didactică” vor fi organizate din nou, pe lângă alte două noi, axate pe „Oportunități de finanțare Erasmus+ pentru școli” și „Implicarea eficientă a părinților în învățarea elevilor”.

3. Eveniment de formare eTwinning: „Puterea tehnologiei ADN”

European Schoolnet și Laboratorul european pentru științe ale vieții (ELLS) organizează un eveniment de formare dedicat profesorilor eTwinning înregistrați, în perioada 25 septembrie - 6 octombrie 2017. Cursul este intitulat „Puterea tehnologiei ADN”.
Cursul oferă participanților informații despre cele mai recente progrese din domeniul ingineriei genetice și despre modul în care pot fi puse în practică scenariile didactice axate pe această tematică. În plus, participanții la acest eveniment de formare vor avea ocazia să analizeze implicațiile pe care le au tehnologiile ADN asupra cercetării, medicinii și societății per ansamblu.
Pentru a participa, este necesar să vă înscrieți mai întâi ca utilizator al platformei eTwinning, asta, bineînțeles, dacă nu sunteți deja! Ulterior, utilizatorii înregistrați se vor putea înscrie la curs doar în săptămâna 18 - 25 septembrie, pe pagina cursului, aici.

4. Ultimul curs online al proiectului Space Awarness

Our fragile planet” („Planeta noastră fragilă”) este al patrulea și ultimul cursul online deschis, cu participare masivă (MOOC) creat în cadrul proiectului Space Awareness, finanțat de programul Orizont 2020, pentru cercetare și inovare, al Uniunii Europene.
Înscrierile la acest curs au început deja, pe platforma European Schoolnet Academy. Cursul va debuta, oficial, pe 2 octombrie 2017 și se va derula pe o perioadă de 5,5 săptămâni, fiind structurat în patru module de studiu separate.
Cursul aduce în discuție concepțiile greșite ce vizează legătura dintre științele spațiale și astronomie, pe de o parte, și chimie, biologie, geografie și științele Pământului, pe de altă parte. Participanții la acest curs vor avea ocazia de a învăța și a pune în practică activități educaționale ludice despre vreme, climă și Pământ, de a descoperi cum să folosească aceste activități la școală și/sau acasă, de a sensibiliza publicul țintă cu privire la misiunile spațiale și la carierele din acest domeniu și de a consolida responsabilitatea socială față de schimbările climatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.